Referencia: A nyugodt és magabiztos lakáseladás titka


Az emberek többsége jobbára 1-2 lakáseladást és vásárlást bonyolít le élete során, mi is ezek közé tartozunk. Így vajmi kevés fogalmunk van a jó lakás értékesítés hogyanjáról (értsd nem árulni, hanem eladni akarunk egy ingatlant)

Mikor anyukám halála után ott volt a hatalmas felújításra szoruló családi ház, tanácstalanul álltunk, hogy mit kezdjünk vele. Nem elég, hogy a piaci árakkal nem voltunk tisztában, de munkánk miatt az érdeklődök 0-24-es fogadását, a ház bemutatását sem tudtuk volna lebonyolítani. Régi ismerősként és barátként Dórihoz fordultunk, aki az elejétől a végéig flottul és nemcsak nekünk, de Vevőinknek is a maximális biztonságot adva vezényelte le az ingatlan értékesítését.

Ott kezdődött, hogy Dóri az első bejárás alapján azonnal lebeszélt a részleges vagy teljes felújításról, majd bérlő keresésről, mert nem érte volna meg (a felújítás árát soha nem hozta volna vissza a bérleti díj). Ezzel komoly kiadásoktól és szervezéstől mentett meg minket.

A sikeres 1 hét (!) alatt levezényelt eladáshoz azonban szintén kellettek a bölcs és megfontolt tanácsai, amelyeket szerencsére mind egy szálig megfogadtunk (rendes digitális tervrajzok készítése, öreg bútorok és lakberendezés kipucolása, ház történetének leírása). Ezeket a házban eltöltött 25 év, az érzelmi kötődés és ingatlaneladásban járatlanságunk miatt mi biztosan nem tudtunk volna magunktól kitalálni.

Az első találkozónk után 1 hónapba tellett, mire Dóri tanácsai alapján piacképessé tettük a házat. Ezt követően szerződtünk, majd pár napra rá már küldte is a házról készült profi fotókat. A fotók alapján majdnem meggondoltuk magunkat az eladásról 🙂

A hirdetés tartalmát és a fotókat szerdán (a Dórival kötött szerződésünktől számított 5 napon belül) hagytam jóvá és vasárnapra már el is adta a házat! Mindezt a szerződés irányárán, azaz alku nélkül vásárolták meg a vevők!

A végleges Vevőink érkezése előtt azonban még volt szerencsénk részben megnézni és végighallgatni, ahogy Dóri két érdeklődő végigvezet a házon (mi éppen a kertet raktuk rendbe). Dóri maximálisan felkészült, kész múzeumi tárlatvezetést tartott, ahol a ház előnyei mellett a problémás részeket sem hallgatta el! Buddha szerű türelemmel válaszolt a “kritizáljuk az árut a jobb alkupozíció érdekében” kérdésekre, amiket mi biztosan nem tudtunk volna higgadtan kezelni.

Amiért igazán hálásak vagyunk Dórinak, hogy a Vevők megtalálása után sem engedte el a kezünket. Segített ügyvédet találni, aki véleményezi a szerződést, leellenőrizte a Vevők ügyvédjét és vele is kommunikált. Nemcsak minket, de a Vevőinket is támogatta ha valamilyen új információ, probléma kapcsán elbizonytalanodott valamelyikünk. Így a szerződés aláírásáig is maximálisan biztonságban éreztük magunkat.

Professzionizmusa, kedvessége, és gondoskodása átértékeltette velünk az ingatlanos fogalmát. Nem gondoltuk, hogy az eladás nyugodt, stresszmentes és biztonságos is lehet.

Köszönjük Dóri!

Fáber Dávid


Vélemény, hozzászólás?